Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Mozibemutatók: 2013.02.14

2013.02.12. 16:20 _M.I.K.E_

John McClane ötödször feszít a mozivásznon, míg a Szép remények (az IMDb listájára támaszkodva, valamint a tévéfilmeket és a sorozatokat is figyelembe véve) tizedszer kerül vetítésre, azaz bátran kijelenthetjük, hogy ez a hét a nagy visszatérések jegyében telik a hazai filmszínházakban. Ja, és azoknak is tudunk ajánlatot tenni, akiket nem hoz lázba Bruce Willis leghíresebb karakterének moszkvai (budapesti) kalandja, avagy Dickens egyik legismertebb regényének sokadik feldolgozása (Helena Bonham Carterrel és Ralph Fiennesszel)! A Jeremy Irons „főszereplésével” (gyaníthatóan csak és kizárólag neve miatt került a stáblista élére) készült Lenyűgöző teremtmények mellett ugyanis Ők is letehetik még voksukat, aminek a cím ellenére sincs köze az óceánok élővilágához, viszont annál inkább magában hordozza a mostanában oly népszerű „vámpíros/szörnyes szerelmes” történetek ismérveit…

John McClane nevét szinte mindenki ismeri, az 1988-ban bemutatott Drágán add az életed! óta ugyanis három folytatást is készült a Bruce Willist „világsztárrá változató” akciófilmhez, így legalább két generáció is sajátjának érezheti minden idők egyik legkedveltebb akcióhősét, aki 2013-ban ismét fegyvert ragad! A sorozat ötödik epizódja, a Drágább, mint az életed! szinte biztosan belopja majd magát McClaine hazai rajongóinak szívébe, a moszkvai jeleneteket ugyanis (ki ne emlékezne a tavalyi híradásokra) Budapesten, és annak környékén rögzítették. A történet szerint főhősünknek (Bruce Willis) egészen az orosz fővárosig kell utaznia, hogy megmentse az ott bajba keveredő fiát (Jai Courtney), akiről csak később tudja meg, hogy valójában egy jól képzett CIA ügynök.

A Szép remények Charles Dickens egyik utolsó és egyben legismertebb regénye, ami eredeti, 1861-es kiadása óta - ahogyan azt már említettük - tíz alkalommal került képernyőre (úgy, hogy kezdetben még várni kellett arra, hogy a filmezést egyáltalán feltalálják!) és legalább ennyiszer (ha nem sokkal, de sokkal többször) utaltak rá más alkotásokban (ki ne emlékezne például a South Park „feldolgozására”?). A szomorú sorsú Pip (Jeremy Irvine) történetét ezúttal Mike Newell álmodta vászonra, és a főbb szerepekre olyan nagyságokat nyert meg, mint Ralph Fiennes (a fiatal srácot felkaroló Magwitch), Helena Bonham Carter (Pip szerelmének „fogadott anyukája” vagy ahogyan az író jellemezte „a romos ház boszorkánya”) vagy Jason Flemyng (a fiút felnevelő kovácsmester).

A Lenyűgöző teremtményekben is egy regényfeldolgozást kell tisztelnünk, mégpedig Kami Garcia 2010-ben kiadott azonos című alkotásnak vászonra varázslását. A történet eléggé átlagos, (és az Alkonyat felbukkanása után mondhatni koppintás szagú) a leírás szerint ugyanis „egy titokzatos fiatal lány érkezik az eldugott dél-amerikai kisvárosba, ahol egyszerre különös teremtmények, mágia, természetfeletti erők szabadulnak fel”. A mostanában oly divatos „vámpíros/szörnyes lávsztorik” (ne legyünk gonoszak, és előítéletesek, ezért írjuk le: talán) legújabb képviselője természetesen Valentin napon kerül moziba, ahol a sok-sok új arc mellett egy Jeremy Ironst és egy Emma Thompsont is megcsodálhatunk (talán a komolyabb színészek és a valamivel erősebbnek tűnő technika még megmentheti a filmet a kritikusok poklának legsötétebb bugyraitól).

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettpopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr715076807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása