Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Mozibemutatók: 2013.02.28

2013.02.27. 17:45 _M.I.K.E_

Egy kellemesnek tűnő brit vígjáték (a romantikusabb fajtából) egy a gazdasági világválság témáját is érintő dráma valamint egy „modern Robin Hood” (oké, a hasonlat csak az irodalmiság okán született, hiszen itt az előzetes alapján szó sincs a szajré elosztásáról) történet vár azokra, akik a hónap utolsó napját moziban szeretnék tölteni és pénzüket csak és kizárólag a frissen érkező filmekre szeretnék elkölteni, természetesen a filmipar támogatásának magasztos gondolatával.

Éppen egy héttel ezelőtt osztottam meg veletek először a vígjátékokkal kapcsolatos gondolataimat, melyekből mindenki számára világossá válhatott, hogy igencsak válogatós vagyok, ha erről a műfajról van szó. Akkor a Személyiségtolvaj került a középpontba, amihez nem fűztem túl sok reményt, ezúttal azonban jóval pozitívabb szeretnék lenni, a Borat forgatókönyvírójának rendezésében készült „Az a bizonyos első év” ugyanis sokkal kellemesebbnek tűnik az első bemutatók alapján, mint a fent említett alkotás. Az egymástól teljesen különböző Nat (Rose Byrne) és Josh (Rafe Spall) mesébe illő esküvőjéről (melyet több családtag és barát is a kapcsolattal együtt halott dolognak tart a pár különbözősége okán) és az első közös esztendőről szóló filmnek ugyanis meglepően vicces előzetest rittyentettek, igaz a „bemutatóban ellőjük az összes poént” nevű klasszikus veszélyforrás ismételten fenn áll…

A Gus Van Sant rendezésében készült Ígéret földje minden valószínűség szerint egy „egyszerű drámaként” vonul majd be a mozgóképkészítés történelmébe, a műfaj, valamint Matt Damon rajongóinak azonban minden bizonnyal megér majd egy mozijegyet. A történet szerint a „nagyvárosi kereskedőcégnek dolgozó” Steve Butlernek (Matt Damon) és Sue Thomasonnak (Frances McDormand) egy vidéki faluba kell utaznia, ahol a gazdasági válság az áltagosnál erősebben éreztette hatását, így az ott lakóknak alá kell írniuk egy számukra rendkívül előnytelen szerződést, ami a környék nyersanyagkészletének kitermelésével kapcsolatos. A két főszereplő azonban a „kiküldetés” ideje alatt közelebbről is megismeri a városka lakóit, így a kezdetben könnyűnek ígérkező feladat egyre nehezebbé és nehezebbé válik számukra, sőt a helyzet pontos ismerete talán későbbi döntéseikre is hatással lesz.

Heti listánk harmadik helyét a Jason Statham és Jennifer Lopez főszereplésével készült Parker foglalja el, ami az előzetes információk szerint egy meglehetősen korrekt tolvajról szól, aki csak gazdagoktól lop, azaz soha sem veszi el olyan emberek pénzét, akiknek szükségük van arra. A „lelkiismeretes” Parker (Statham) azonban elvállal egy olyan munkát, mely során „főnökei” alaposan átejtik, sőt még gyilkolnia is kell, ezért arra esküszik, amire egy Statham karakternek ilyenkor esküdnie kell: Bosszúra!  A filmet egyébként azt a Taylor Hackford rendezte, aki 2005-ben Oscar-jelölést kapott a Ray Charles életét bemutató „Ray” elkészítéséért, sőt az 1997-es „Az ördög ügyvédje” is az Ő nevéhez fűződik, így talán abban is reménykedhetünk, hogy ezúttal sem csak egy egyszerű akciófilmmel lesz dolgunk.

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettpopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr895108610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása