Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

június 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Melyik minden idők legjobb sportfilmje?

2013.03.19. 19:27 Vég Miklós

Nem titok, és nem is szeretnénk titkot csinálni abból, hogy a blog az elmúlt napokban a megszokottnál jóval lassabb sebességi fokozatba kapcsolt, melynek oka (jelen esetben nem csak a saját nevemben beszélek) természetesen az „idő hiányában” keresendő. Korábban már említettem, hogy az Égetett Popcorn létrehozása előtt és azzal párhuzamosan is próbálkoztam „firkálással” mégpedig autó és motorsporttal foglalkozó oldalakon, az új szezon startjával pedig lényegesen kevesebb időm jutott a blog frissítésére, el azonban nem feledkeztem róla (az eredeti tervek szerint is a nyári és a téli hónapokban szerettem volna aktívabb lenni). Sőt, ha már így alakult gondoltam egyet, és megpróbáltam összehozni a „szívem két csücskét”, legújabb szavazásunk középpontjába ugyanis a sportfilmeket állítottam! Tudom, hogy ezzel ingoványos talajra léptem, hiszen fanatikus szurkolóként, avagy az adott sportágról bővebb információval rendelkező nézőként meglehetősen könnyű felfedezni a dráma és akcióközpontú hollywoodi alkotások hiányosságait, abban azonban biztos vagyok, hogy mindenkinek van legalább egy kedvence, hiszen gyöngyszemeket ebben a kategóriában is találhatunk. Szavazni ezúttal is az Égetett Popcorn Facebook oldalán lehet!

Fontos: Alábbi listánkon csak és kizárólag „mozifilmek” szerepelnek, azaz a komolyabb életrajzi, vagy az adott sportág egészét bemutató dokumentumfilmek nem kerültek felsorolásra. 

5 komment

Címkék: Szavazás

Vadállatok (2012)

2013.03.16. 14:48 Szuda Sándor

Salma Hayek, John Travolta, Benicio Del Toro, plusz a feltörekvő ifjúság. Színhús némi aprólékkal, amely megromlott és fogyaszthatatlanná vált a californiai hőségben. Oliver Stone a Minden héten háború után újra labdába akart rúgni, de akkora luft lett, hogy azt még Gyepes Gabi is megirigyelné. Őszintén szólva, a drága direktor úr igazán pippanthatott volna egy keveset a forgatáson használt zöldfűszerből, úgy talán vegyült volna némi spiritusz ebbe a több mint két órás gyötrelembe.

2 komment

Címkék: Film

Mi fán terem a 4DX mozi?

2013.03.07. 14:34 Vég Miklós

Március 14-én „megnyitja kapuit” a Cimema City első „négydimenziós” mozija (Budapesten, a WestEndben) ami a legtöbb újításhoz hasonlóan már most felejthetetlen élményeket ígér a nézőközönségnek. A 3D utódjának tartott technika természetesen nem új keletű (különféle alkotóelemeivel már az 1950-es, 1960-as években kísérleteztek) sőt már itthon is megtapasztalhattuk a „4D-s” vetítés élményeit, hiszen pár évvel ezelőtt (szintén a WestEndben) egy normális mozijegy áráért bárki megtekinthetett egy direkt erre a célra leforgatott öt-tíz perces alkotást. Az újítás akkor (minden bizonnyal a filmek rövidsége, valamint az átlagemberek számára elképesztően magas jegyárak okán) bukásra ítéltetett, 2013-ban viszont újult erővel támadnak a „mozgószékes” vetítőtermek, melyekben már nemcsak kísérleti filmeket, hanem egészestés alkotásokat is megtekinthetünk. De mi is ez a 4D, és vajon szükségünk volt-e rá?

9 komment

Melyik volt a 2012-es év legjobb filmje?

2013.03.03. 18:05 Vég Miklós

Múlt vasárnap kiosztották az Oscar-díjakat, a gála eredményei azonban nem hatották meg különösebben az Égetett Popcorn stábját. Egyébként is, az Akadémia munkássága hosszú évek óta megosztja a filmrajongók népes táborát, ezért úgy döntöttünk, hogy (titkos energiáinkat felszabadítva) semmissé tesszük az „orákulumok” döntését, és a Ti kezetekbe adjuk a választás lehetőségét.  Egy szó, mint száz a következő egy hétben az olvasók szavazatai alapján újra kiosztjuk a legjobb filmnek járó elismerést, igaz a „nagyokhoz hasonlóan” mi is összeállítottunk egy listát, a más opció választásával azonban Ti is nevezhetitek kedvenc és felületes szerkesztőségünk által kihagyott alkotásaitokat (azt azonban szeretnénk megjegyezni, hogy a „kilencedik gomb” megnyomása mellé egy címet is kérünk). Szavazni természetesen ezúttal is Facebook oldalunkon tudtok!

Szólj hozzá!

Címkék: Szavazás

The Perks Of Being a Wallflower (2012)

2013.03.02. 19:19 Szabó Anikó

Még régebben olvastam erről a filmről - Emma Watson kapcsán – később azonban azt is elfelejtettem, hogy létezik. Mivel az alap sztori a szokásos tini drámák forgatókönyvét idézi nem mozgatta meg különösebben a fantáziám, elmúltam már tizenhat éves. A pozitív hozzászólások és kritikák elolvasását követően viszont úrrá lett rajtam a kíváncsiság. Miért olyan jó ez a film? Mi teszi különlegessé? Most már tudom. Pedig nehezen vettem rá magam, Emma Watson (Harry Potter sorozat) és Ezra Miller (Beszélnünk kell Kevinről) azonban meggyőztek: Ha Ők nevüket adták a filmhez, én is rászánhatok bő másfél órát.

Szólj hozzá!

Címkék: Film

Mozibemutatók: 2013.02.28

2013.02.27. 17:45 Vég Miklós

Egy kellemesnek tűnő brit vígjáték (a romantikusabb fajtából) egy a gazdasági világválság témáját is érintő dráma valamint egy „modern Robin Hood” (oké, a hasonlat csak az irodalmiság okán született, hiszen itt az előzetes alapján szó sincs a szajré elosztásáról) történet vár azokra, akik a hónap utolsó napját moziban szeretnék tölteni és pénzüket csak és kizárólag a frissen érkező filmekre szeretnék elkölteni, természetesen a filmipar támogatásának magasztos gondolatával.

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók

Piranha 3DD (2012)

2013.02.26. 19:08 Szuda Sándor

Én rontottam el a dolgot. Vagy inkább a filmipari marketinggépezet. Vagy talán itt is, ott is akad némi probléma. De tény, hogy ezt a filmet abban a tudatban ültem le megnézni, hogy legalább egy valami, egy izé, egy hogyishívják lesz. Nem pedig egy másik akármi paródiája. Én ugyanis azt sem tudtam mind ez idáig, hogy a Piranha 3D egy létező film. Ennek pedig egyenes következménye az a keszekusza lelki élmény, amelyet a 3DD önnön pusztaságában okozott. Álljon hát itt rendhagyó, talán elhibázott ítélet egy filmről, amit voltaképpen nem is szabadna bírálnom.

1 komment

Címkék: Film

Az Argó-akció (2012)

2013.02.25. 19:30 Vég Miklós

Ha mai bejegyzésünk megírása helyett kimentem volna az utcára, megkérdezni a szembejövőket, hogy véleményük szerint melyik volt a 2012-es esztendő legjobb filmje, akkor (szigorúan saját elméletemre támaszkodva) a legtöbb fiatal száját másodperceken belül hagyta volna el a Bosszúállók szócska, míg a komolyabb képregény-fanatikusok azonnal megnevezték volna Nolan denevéres trilógiájának záró darabját. Lelki szemeim előtt látom, ahogyan a romantikusabb lelkületűek a naplementéből előtörve szorgosan gyűjtögetik a Napos oldal szavazatait, míg a munkaidő lezárultát vidám énekszóval ünneplő hölgyek a Nyomorultakra voksolnak. Az urak a Django elszabadulról (főleg a fiatal felnőttek) vagy éppen a Fékezhetetlenről áradoznak, a fantasy rajongói révén pedig még jéggé fagyásom előtt a Hobbit is felkerül listámra. Egy szó, mint száz: Az Argó-akciót meglehetősen kevesen nevezték volna meg. Sőt talán senki sem. Pedig tegnap este óta „hivatalosan” Ben Affleck filmje 2012 etalonja…

1 komment

Címkék: Film

Mi is az az Oscar-díj?

2013.02.21. 12:30 Vég Miklós

Oscar egy előkelő idős úr, aki nyolcvanöt esztendős kora ellenére is tökéletes fizikai és szellemi állapotnak örvend, igaz az idők során megkopott egykor csillogó hírneve, miközben tisztelői közül is többen elfordultak tőle, elsősorban kiszámítható, politikailag túlságosan is korrekt viselkedése okán. Oscar ennek ellenére a mai napig hatalmas befolyással rendelkezik, sőt évente egyszer az egyre erősödő kritikák ellenére is sikerül magára vonnia a világ figyelmét. Ja, és a fiatal színésznők bármit megadnának azért, hogy legalább csak egyszer megszorongathassák a mi Oscarunkat! Azt az Oscart, aki a hétvégén ismét akcióba lendül, akinek a kedvéért újra legörgetik a vörös szőnyeget, akiért a színészek/színésznők/rendezők és a filmes világ nagyja ismét felkapja a „locsolkodót” a televíziós társaságok pedig Hollywood felé veszik az irányt. „Ugye, hogy megjátsszák magukat, és ugye, hogy mindenki tudja, ki kapja majd azokat a szobrokat? Ugye, hogy más, mint régen volt? Ugye, hogy a feltűnési viszketegség már ezt is megfertőzte? Ugye, hogy Te is kíváncsi vagy rá? És, az is, aki általában keményen kritizálja.” Áh, olyan ez, mint a Barátok Közt…

5 komment

Címkék: Érdekesség

Mozibemutatók: 2013.02.21

2013.02.19. 19:10 Vég Miklós

A mozibemutatókról szóló bejegyzéseink összeállítása során igyekszünk változatos, szórakoztató, ugyanakkor minőségi alkotásokat kiemelni, hiszen tudjuk, hogy a mai világban nem mindegy, hogy mire „dobjuk ki egy jegy árát”. Ezúttal azonban sikerült (talán) minden eddiginél színesebb menüt készítenünk, lévén a „terroristavadászok” igaz történetét feldolgozó akció-dráma mellett egy  David Attenborough kezei közül kikerülő természetfilm, és egy vígjáték is szerepel eheti ajánlatunkban. És, ha ezek közül egyik sem győzte meg a mélyen tisztelt publikumot, akkor (de csak itt és most) szót ejthetünk a nemsokára Hannibal Lecterré váló Mads Mikkelsen legújabb filmjéről, a Dániából érkező Vadászat című lélektani drámáról is. Az egysíkúság vádját pedig továbbra is elutasítjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók