Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Like Crazy (2011)

2013.02.15. 17:43 Szabó Anikó

Ezt a filmet körülbelül egy éve láttam először, akkor, amikor a blog ötlete még fel sem vetődött, a minap azonban újra eszembe jutott, és Valentin nap alkalmából felelevenítettem az akkor látottak, sőt ezúttal a gondolataimat is lejegyeztem. Ha éppen azt vallod, hogy az életen át tartó igaz szerelem létezik, és minden akadályt legyőz, akkor valószínűleg csalódni fogsz. Ez a film ugyanis őszintén a szemedbe mondja: Tévedsz, babám! Olyan nem létezik! Éppen ezért tisztázzuk: A Like Crazy egy lélektani film! Ha belekötsz a részletekbe (például: honnan van a szegény srácnak pénze utazgatni Amerika és Anglia között?), akkor valószínűleg nem értetted meg annak lényegét.

like-crazy-2011-movie-screenshot.png
A történet szerint egy londoni lány, Anna (Felicity Jones - Hisztéria; Chéri - egy kurtizán szerelmei) Amerikában tanul, és beleszeret a szintén egyetemista Jacobba (Anton Yelchin - A hódkóros; Frászkarika). A történet mesébe illő. Idillikusan mutatja be a szerelmesek boldog hétköznapjait, amikor azonban már velünk is elhitette, hogy ez a fene nagy boldogság egy életen át fog tartani, akkor hirtelen megkapjuk a valóságot. Tudjátok, amikor felszáll a rózsaszín köd, és elkezdődik az Élet nevű játék. Anna vízuma ugyanis lejár és haza kell repülnie Angliába.

Később mindent elkövet azért, hogy minél hamarabb újra Amerikában élhessen szerelme mellett, ám nem várt nehézségekbe ütközik: A vízumért meg kell szenvednie. A problémák egyre csak gyűlnek főhőseink életében, miközben minden megtesznek azért, hogy megmentsék kapcsolatukat és szerelmüket az elmúlástól. Egy szó, mint száz a fiatalok kapcsolatát próbára teszi a távolság. Jakob többször Londonba utazik szerelméhez, de mind a ketten tudják, hogy ezt nem lehet éveken keresztül csinálni. Az idő múlásával mind Anna, mind pedig Jakob élete kezd egyenesbe jönni, csak az a baj, hogy ez két különböző helyen történik, a másik féltől több ezer kilométerre.

Az évek telnek és mind a ketten próbálnak továbblépni, ám sokszor kísérti őket a múlt. Más-más oldalán találják meg (vagy próbálják megtalálni) a boldogságot. Jakob új barátnőjét, a Napos oldalban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Jennifer Lawrence (további ismert filmje például „Az éhezők viadala”) alakítja. A rendező, Drake Doremus első filmje (Távolsági szerelem) is a távkapcsolatokkal foglalkozik, így nem volt idegen tőle a téma feldolgozása. Második filmje pedig gyönyörűen ábrázolja az igaz szerelem történetét, mely a tündérmesékkel ellentétben, sajnos elmúlik - de örökké megmarad a szívünkben.

Nekem pont ezért ez az egyik kedvenc romantikus alkotásom, mert valósághű, a realitások talaján marad. A film egyébként nem fogja lerombolni senki illúzióit a tündérmesékkel kapcsolatban sem. Nagy igazságot közvetít, mégis finoman teszi.  Like Crazy: 10/7-es égési sérüléseket okoz.

Szólj hozzá!

Címkék: Film

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettpopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr905082404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása