Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Mozibemutatók: 2013.01.31

2013.01.29. 15:24 _M.I.K.E_

Az év ötödik premiernapján két szuperprodukcióval is „sokkolnak” bennünket Hollywood „ügyeletes rémisztgetői”, hiszen az aurorai lövöldözés miatt átszerkesztett (egy moziban zajló pisztolypárbajt kivágtak az események közelsége miatt) és későbbre tolt Gengszterosztag a polgárháború végnapjait bemutató Lincolnnal együtt teszi be lábát a magyarországi mozikba. A két nagyágyú mellett ezúttal egy vérbeli - talán szó szerint - brit vígjáték kapott helyet az Égetett Popcorn listáján, amiről ezúttal egy indonéziai-amerikai krimi és egy meglehetősen átlagosnak tűnő romantikus történet csúszott le.

Imádom a maffiafilmeket, ezért idei második listánkat csakis Ruben Fleischer legújabb alkotásával, a Ryan Gosling, Emma Stone és Sean Penn főszereplésével készült Gengszterosztaggal kezdhetem. Az 1950-es években játszódó (megtörtént eseményeken alapuló) történet a keleti partot uraló Mickey Cohenről (igen ő lenne Penn, akinél az előzetes alapján nem is találhattak volna alkalmasabb szereplőt) és a fegyver és kábítószer-kereskedelem felszámolásáért nem mindennapi eszközökkel küzdő veterán rendőrökről szól, akik (a hivatalos leírás nemes szavait kölcsönvéve) még hisznek abban, hogy Los Angeles nem a maffiáé, hanem a tisztességes embereké.

Steven Spielberg Lincolnját az amerikai bemutatót követően több kritikus is a rendező eddigi legérettebb filmjének nevezte, január közepén pedig tizenkét kategóriában is jelölték a 2013-as Oscar-gálára. A polgárháború végnapjait lefestő történetben a szobrocskát már kétszer is elhódító Daniel Day-Lewis alakítja a tragikus sorsú államfőt, aki nemcsak az ellenféllel, hanem saját embereivel harcot vív, mégpedig a rabszolgaság eltörléséről szóló törvény elfogadásáért. Korunk egyik legjobb színésze mellett a szintén Oscar-díjas Sally Field (Mary Todd Lincolnként) és Tommy Lee Jones (Thaddeus Stevens szerepében) is feltűnik, akárcsak a mostanában egyre több komoly szerepet kapó Joseph Gordon-Levitt (Robert Todd Lincoln).

A „TOP3-at” bemutató listánk végére - akárcsak legutóbb - egy brit vígjáték kerül, mégpedig a Ben Wheatley által rendezett nálunk Vérturisták néven futó (nem vagyok egy az eredeti nyelvhez ragaszkodó figura, de ez a fordítás azért hagy némi kívánnivaló maga után) Sightseers. A törtnet főszereplője egy csendes fiatal lány, Tina, akit édesanyja jóformán mindentől véd, később azonban összejön a nála jóval kalandvágyóbb Chrisz-szel (Steve Oram). A férfi természetesen kizökkenti főhősnőnket a szürke hétköznapokból, hiszen magával viszi egy az egész országot (Nagy - Britannia) érintő lakókocsis kirándulásra, a boldog napok azonban hamar elillannak, Tina ugyanis rájön, hogy párja valójában egy gyilkos. 

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettpopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr695051286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása