Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Mozibemutatók: 2013.02.07

2013.02.04. 20:26 _M.I.K.E_

Baj van. A múlthéten elkényeztettek bennünket, lévén két „igazi szuperprodukciót” is szélnek eresztettek, erre a hétre azonban csak egy az Égetett Popcorn ízlésének megfelelő film került a mozikba. Ez természetesen az Anthony Hopkins főszereplésével készülő Hitchcock, ami a Pszicho forgatásának körülményeit hivatott bemutatni. A Hitchcockkal együtt érkezik a Jancsi és Juliska „epilógusa” (János és Júlia természetesen boszorkányvadászként tér vissza a filmvászonra) valamint egy halálos betegségben szenvedő szűzlányról szóló brit dráma (úgy látszik a bronzérmet folyamatosan a szigetlakók halásszák el), aki a „vég elérkezte” előtt megszabadulna a szűziesség terhétől.

Sacha Gervasi a huszadik század egyik legnagyobb rendezőjének, Alfred Hitchcocknak szeretne emléket állítani, igaz nem a megszokott „sémák” szerint, hiszen a „mágus” komplett életrajzának bemutatása helyett „csupán” egyik, ha nem a leghíresebb filmjének (Pszicho) születését szeretné lefesteni, miközben Hitchcock és Alma Reville (a direktor felesége) kapcsolatát is boncolgatja. A Hitchcock szerepében tündöklő Anthony Hopkins (ha létezik tökéletes hasonulás, akkor ez az!) mellett Helen Mirren (Alma Reville), Jessica Biel (Vera Miles), és Scarlett Johansson (Janet Leigh) is feltűnik, azaz a készítők valódi sztárparádéval szeretnék feleleveníteni a mozgóképtörténelem egyik mérföldkövének komplikációkkal (a korabeli stúdiók elvetették az ijesztő jelenetek ötletét) tarkított születését.

Nem szeretnénk előre inni a medve bőrére, a Boszorkányvadászok azonban már látatlanban kiérdemelte (ha mégsem, akkor ezen az oldalon kérek majd elnézést) az unalmas tömegfilm jelzőjét, hiszen tökéletesen követi a „végy egy klasszikus karaktert/történelmi személyiséget és adja a kezébe karót/pisztolyt/gépfegyvert, hogy minél hatékonyabban irthassa a zombit/vámpírt/boszorkányt. Tommy Wirkola filmje Jancsi és Juliska történetének „folytatása” volna, azaz azt igyekszik bemutatni, hogyan alakult a gonoszt legyőző fiatalok sorsa, akik természetesen a vasorrú bábák életének kioltására szakosodtak. A film húzóneve egyértelműen a „Jánost” alakító Jeremy Renner lesz, aki mostanában egyre több komolyabb szerepet is kap, ezért talán kijelenthetjük, hogy pislákol némi reménysugár a film megmenekülésével kapcsolatban.

Ol Parker Most jó című drámája akár átlagosnak is tűnhetne, hiszen a halálos betegségben szenvedő fiatal lány (Dakota Fanning) a betegség felfedezését és az elmúlás gondolatának feldolgozását követően listát készít azon dolgokról, melyeket halála előtt meg szeretne/meg kell tennie. Ezúttal azonban nem egy hegy megmászása, egy utolsó nagy parti lebonyolítása, vagy éppen a titokban imádott férfiú meghódítása áll a teendők listájának élén, hanem a szüzesség elvesztése. A film, több általam olvasott vélemény szerint is igen érett felfogással közelíti meg az elmúlás gondolatát, igaz a mindenható IMDb-n csa 6,6-os értékelést kapott.

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettpopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr55062966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása