Égetett Popcorn

"Filmek, sorozatok és minden egyéb, ami említésre méltó..."

Kövess minket!

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Old School Hollywood

Stáblista

Rendező...................................Szabó Anikó
Forgatókönyvíró.........................Vég Miklós
Producer................................Szuda Sándor
Díszlet.................................Juhász Krisztián

Mozibemutatók: 2013.02.21

2013.02.19. 19:10 _M.I.K.E_

A mozibemutatókról szóló bejegyzéseink összeállítása során igyekszünk változatos, szórakoztató, ugyanakkor minőségi alkotásokat kiemelni, hiszen tudjuk, hogy a mai világban nem mindegy, hogy mire „dobjuk ki egy jegy árát”. Ezúttal azonban sikerült (talán) minden eddiginél színesebb menüt készítenünk, lévén a „terroristavadászok” igaz történetét feldolgozó akció-dráma mellett egy  David Attenborough kezei közül kikerülő természetfilm, és egy vígjáték is szerepel eheti ajánlatunkban. És, ha ezek közül egyik sem győzte meg a mélyen tisztelt publikumot, akkor (de csak itt és most) szót ejthetünk a nemsokára Hannibal Lecterré váló Mads Mikkelsen legújabb filmjéről, a Dániából érkező Vadászat című lélektani drámáról is. Az egysíkúság vádját pedig továbbra is elutasítjuk!

A hazánkban „Bin Láden hajsza” címen futó „Zero Dark Thirty” már most megosztja az Internet népét, pedig Magyarországon csak csütörtökön kerül a mozikba. A Kathryn Bigelow rendezésében készült akció-dráma ugyanis az Al-Kaida vezér majd’ tízéves üldöztetését, valamint későbbi elfogását mutatja be a 2001.szeptember 11-i terrortámadástól a 2011 májusában esedékes rajtaütésig, így többen „újabb giccses amerikai dicshimnuszról” beszélek, míg mások egy az érdeklődést folyamatosan fenntartó, komoly alkotásról szólnak. Egy biztos, a film öt Oscar-jelölést is begyűjtött, melyek közül három a „fontosabb” kategóriák közé esik, gondolunk itt magára a filmre (ami az év legjobb mozgóképes alkotásának járó díjért indul harcba) a forgatókönyvíróra (Mark Boal) és a főszereplőnőre (Jessica Chastain).

Az Égetett Popcorn hasábjain viszonylag ritkán találkozhattok természetfilmekkel kapcsolatos írásokkal (persze azért ilyenre is volt már példa, éppen ma egyhónapos működésünk során) néha azonban Nekünk is jól esik az emberek világától való elszakadás, és a „lélek ápolása” egy - két nyugalmas, a bolygó „csodáit” bemutató alkotással. David Attenborough neve pedig garancia arra, hogy minőségi filmmel van dolgunk, így bátran ajánljuk a csütörtökön moziba kerülő „A Pingvin Király” című művet, ami az Antarktiszhoz közeli, Dél - Georgia szigetének élővilágát mutatja be, egy fiatal császárpingvin, Rex élettörténetén keresztül. Az eredetileg Tim Allen narrációjával készült dokumentumfilmet hazánkban szinte minden nagyobb filmszínházban megtekinthetjük, természetesen háromdimenzióban is!

Őszintén bevallom, hogy vígjátékok terén meglehetősen válogatós vagyok (és nálam még mindig a Jay és néma Bob, valamint a Csupaszpisztoly filmek számítanak etalonnak) ezért a Személyiségtolvaj előzetesének megtekintését követően is vegyes érzelmek öntöttek el. Sajnos bennem van a félsz azzal kapcsolatban, hogy már a bemutatóban ellőtték az összes poént és igazából a történet sem ragadott meg, az azonban bizakodásra ad okot, hogy ezt a filmet is a Förtelmes főnököket (ami még nálam is a „jófélék” közé tartozik) jegyző Seth Gordon rendezte. A történet szerint Sandy (Jason Bateman) - aki valószínűleg eleget szívott már női neve miatt is - áldozatául esik egy vásárlási mániával megáldott „kishölgynek” (Melissa McCarthy), aki ellopta főszereplőnk személyazonosságát, és annak bankkártyáját használva éli világát…

Szólj hozzá!

Címkék: Bemutatók

A bejegyzés trackback címe:

https://egetettpopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr515092755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása